הסטרס משפיע על כל הגוף והחלטנו לחלק את ההשפעות לפי איברי הגוף
42% מתושבי ארה״ב מדווחים על נדודי שינה הנגרמים להם בעקבות סטרס.
(מקור הנתון: American Psychological Association Stress in America Report 2013)
הנה מספר עובדות על סטרס:
הבנת מנגנון הסטרס בגופכם, מעניקה לכם את היתרון של להיות מודעים יותר ורגישים יותר לרמת הסטרס שלכם ולדעת מתי וכיצד לנקוט בצעדים יזומים.
מודעות מוגברת זו עוזרת לכם לטפל טוב יותר במשפחתכם, בחברים ובעמיתים שלכם.
הנה מספר עובדות על סטרס שהרבה אנשים אינם מודעים אליהם:
עובדה 1:
לגוף שלכם זה לא משנה אם הסטרס הוא גדול או קטן.
הגוף האנושי אינו יודע להבחין בין סטרס גדול או סטרס קטן. ללא קשר למשמעות, סטרס משפיע על הגוף בדרכים צפויות.
תגובה אופיינית לסטרס שכולנו חווים עשרות פעמים ביום מתחילה עם שיטפון של 1,400 אירועים ביוכימיים בגופכם. אם התגובות האלה נותרות ללא מענה, הגוף שלנו מזדקן בטרם עת, התפקוד הקוגניטיבי שלנו נפגע, האנרגיה שלנו מתרוקנת והיעילות והבהירות שלנו ממש נשדדת מאיתנו.
עובדה 2: סטרס גורם לאנשים חכמים לעשות דברים טיפשיים.
סטרס גורם לתופעה שחוקרי המוח מכנים בשם ״עיכוב קליפת המוח״. התופעה של עיכוב קליפת המוח עוזרת לנו להבין מדוע אנשים חכמים עושים דברים טיפשיים. אם נפשט את זה, סטרס מעכב את חלק קטן במוח ואתם לא יכולים לתפקד במיטבכם במצב זה.
ההיפך ממצב של סטרס הוא מצב שנקרא קוהרנטיות.
קוהרנטיות הוא מצב שבו אנו חדים קוגניטיבית, רגועים רגשית ואנו חשים וחושבים בבהירות משופרת, בזכות העובדה שהלב, המוח ומערכת העצבים, עובדים בהרמוניה.
מצב של קוהרנטיות מקל על התפקוד הקוגניטיבי שלנו ועוזר לנו, למעשה, לפעול בביצועי שיא מבחינה נפשית, רגשית ופיזית.
עובדה 3: אנשים יכולים להיות אדישים לסטרס שלהם
אנחנו יכולים לחוות סטרס פיזיולוגית בגוף, ועם זאת להיות אדישים אליו, מפני שכל כך הסתגלנו לחיים עם סטרס. חלק מאנשים כל כך הסתגלו למצב של לחץ יומיומי, לרגזנות ולמחשבות טורדניות, שהם כבר מתחילים להיראות להם כנורמליים וכחלק מחייהם.
יחד עם זאת, הלחצים הקטנים מצטברים במהירות ואנחנו לא מצליחים להבין עד כמה הם פוגעים בביצועי המוח ובבהירות הנפשית והרגשית שלנו עד שהם מתבטאים בצורה של החלטה גרועה, תגובת יתר או אבחון רפואי של רופא לבעיה שנגרמה כתוצאה מכך.
עובדה 4: אנחנו יכולים לשלוט על התגובות שלנו לסטרס
אנחנו לא צריכים להיות קורבן של הרגשות שלנו, המחשבות שלנו או הגישה שלנו. אנחנו יכולים לשלוט על האופן בו אנחנו מגיבים לסטרס ואנחנו יכולים להיות יותר רגישים למצבים מלחצים וכיצד הם משפיעים עלינו, לפני שהם משפיעים עלינו ברמה פיזית, נפשית או רגשית.
ישנן פתרונות פשוטים ומוכחים מדעית לסטרס, שמאפשרים לאנשים לחווט מחדש את תגובות הסטרס שלהם.
עובדה 5: הדרך הטובה ביותר היא להתמודד עם הסטרס שלכם באותו הרגע.
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם סטרס היא להתמודד איתו ברגע שאתם מרגישים שהוא עולה. מיליוני ישראלים עובדים בשיטת ״נטפל בזה אחר כך״, וזה לא מצליח להם.
הם מרגישים את הסטרס כל היום, והם מאמינים שהם יכולים להתאושש מהסטרס מאוחר יותר כשהם הולכים בערב לשיעור יוגה או לחדר הכושר, או לצאת לסוף שבוע מרגיע בארץ או בחו״ל.
למרבה הצער, כשאנחנו יוצאים מהאיזון הפנימי שלנו, הגוף שלנו כבר הפעיל את תגובות הסטרס שפוגעות בבריאות שלנו במהלך היום.
רגשות חיוביים מייצרים קצבי לב קוהרנטיים, הנראים כמו גבעות מתגלגלות, זהו דפוס חלק ומסודר.
לעומתם, רגשות שליליים מייצרים דפוסים כאוטיים, שאינם אסתטיים למראה.
באמצעות מוניטור קצב לב, תוכלו לראות למעשה את קצבי הלב שלכם משתנים בזמן אמת, כאשר אתם עוברים מרגשות מלחיצים כמו כעס או חרדה, לתחושות חיוביות כמו אכפתיות או הערכה.
דפוסי קצב לב קוהרנטיים מאפשרים תפקוד מוחי גבוה יותר ואילו רגשות שליליים מעכבים את יכולתו של האדם לחשוב בצורה בהירה. קצב לב קוהרנטי גם מייצר תחושות של סולידריות וביטחון.
שלחו לנו הודעת וואצאפ